Създадена за любов: Осъдиха омъжена жена от Лом, сключила брак с индиец и в Кипър

Създадена за любов: Осъдиха омъжена жена от Лом, сключила брак с индиец и в Кипър Районен съд – Лом наказа с 1000 лева глоба жителка на крайдунавския град, която въпреки, че имала граждански брак в България, сключила втори брак с индийски гражданин. Според документите по делото 24 годишната В. П. Б. от Лом през август 2015 г. сключила законен брак с български гражданин. Шест години по-късно – през юни 2021 г., В. П. Б. сключила в Република Кипър брак и с индийски гражданин, за което в съответствие със Закона за браковете в Кипър било издадено и Удостоверение за граждански брак.  
След като информацията за втория брак била получена в България срещу В. П. Б. е образувано досъдебно производство и тя била привлечена като обвиняема за многобрачие - престъпление против брака и семейството, за което законът предвижда до 3 години „Лишаване от свобода“.  
Съдът призна В. П. Б. - омъжена, неосъждана, със средно образование, безработна, за виновна, но я освободи от наказателна отговорност и ѝ наложи административно наказание 1000 лева глоба в полза на държавата.
Решението на съда подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана. 
22.05.2023, 15:34 часа
1822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha