Корнелия Нинова: Бойко Борисов създаде тази криза

Корнелия Нинова: Бойко Борисов създаде тази криза Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че отговорен за настоящата политическа криза е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Очевидно първата и втората коалиция поставят бюджета като следствие от това какво мнозинство ще се излъчи. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов. Той създаде тази криза, той имитираше преговори, използваше едната партия срещу другата, насъскваше ги. Сега да си носи отговорността", коментира тя в парламентарните кулоари.
Според нея всичко, което се случва последните седмици е може би най-жестокият удар върху институциите - НС, прокуратура съдебна власт.
"Трябваше да се съберем, да определим важните задачи за България, да излъчим надпартийно правителство, в което няма лидери, да го контролираме от парламента и до сега, поне на първо четене да бяхме разгледали бюджета. Темата бюджет си остава най-важната. Техните разправии, записи и грозотии, които вадят, пречат на истинския процес, който е бюджета. 10 юни тропа", настоя тя.
Нинова определи "бюджета на Радев" като абсурден и прогнозира, че никой няма да го подкрепи със заложения от него дефицит. Попита и за удължителен бюджет или ще има нов. Докато си преговарят и правят безпринципни коалиции, можеше и това да върви, настоя соцлидерката.
БСП засега са против свикването на ВКС, каквото искане има от ДПС. Причината - не е ясно какво точно ще се променя.
Корнелия Нинова обвини президента Румен Радев, че бави втория мандат необяснимо. Вероятно печели време и очаква да се разпаднат всякакви възможни мнозинства, за да продължи служебният кабинет, прогнозира тя.
26.05.2023, 11:53 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha