Прокуратурата разследва случая с починалата родилка в Русе

Прокуратурата разследва случая с починалата родилка в Русе Прокуратурата в Русе се самосезира по публикации в медиите за смъртта на родилката в Русе, съобщиха от обвинението.
Образувана е прокурорска преписка за причиняване на смърт на друго лице, поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.
Ще бъдат разпитани всички хора, имащи отношение към случая. Ще се изиска цялата документация от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за установяване на причините за настъпване на смъртта на 29-годишната жена.
Разследването по случая ще бъде възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. За престъплението е предвидено наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.
Припомняме, че младата жена е починала часове след раждането на второто си дете в Университетска болница "Канев". Новороденото момченце е в добро състояние.
Съпругът на жената смята, че никой не е проверил какво се случва с нея и че ако е имало някого при жена му, е могло да се направи нещо. От болницата са пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия.
"Изпълнителна агенция "Медицински надзор" също е започнала проверка по случая.
26.05.2023, 14:22 часа
852 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha