"Бдин" победи с 3:2 "Боруна" в Царева ливада и спечели промоция във Втора лига

"Бдин" победи с 3:2 "Боруна" в Царева ливада и спечели промоция във Втора лига "Бдин" победи като гост "Боруна" /Царева ливада/ с 3:2 в среща от 29 кръг на Северозападната Трета лига. Головете за победителите отбелязаха Ивайло Иванов, Валдемар Лашков и Тома Ушагелов.
Трите точки срещу борещия се за оставане в групата и направил силен пролетен полусезон отбор от Габровско осигуриха на видинчани титлата в сезон 2022/2023 година и класиране във Втора футболна лига. Кръг преди края на първенството бдинци събраха 73 точки на върха в класирането и няма как да бъдат изместени от втория "Локомотив" /Горна Оряховица/, който изостава с 4 пункта.
През този сезон, в който видинчани честват 100-годишнината на клуба, главно с местни футболисти и няколко класни външни попълнения, "Бдин" се представи стабилно, взе победи срещу преките си конкуренти и заслужено си гарантира промоция във Втора лига. До момента бдинци са с 24 победи, 4 загуби и едно равенство.
Отличен треньорски дебют за Николай Цветков-Демона начело на "Бдин". Играещият старши-треньор напълно оправда доверието на ръководството на клуба и на видинските фенове не само с подготовката и мотивацията на отбора, но и със силните си изяви в халфовата линия.
При повторното си завръщане начело на клуба президентът Жоро Василев, както и ръководството на "Бдин", също осигуриха спокойствие на състезателите на стадион "Георги Бенковски" да гонят със самочувствие първото място.
Следващата събота, 3 юни, "Бдин" е домакин на "Павликени" в протоколна среща от последния кръг на първенството, която трябва да се превърне в празник за футболните привърженици от Видин с очакваното награждаване за шампионската титла с купата и златните медали.
Неизвестно засега обаче остава осигуряването на необходимото финансиране за по-горното ниво на българския футбол, както и получаването на лиценз на намиращия се в лошо състояние стадион във Видин.
27.05.2023, 21:14 часа
1064 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha