Експлозии разтърсиха Киев след вълна от атаки с дронове

Експлозии разтърсиха Киев след вълна от атаки с дронове Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви кметът на града Виталий Кличко, предадоха световните агенции.
"Взривове в Киев", написа Кличко в Telegram. Той каза, че системата за противовъздушна отбрана е заработила в района и че над 20 руски дрона, движещи се към Киев, са били свалени досега. Нова вълна от дронове обаче се приближава към столицата, допълни той.
Очевидци също съобщиха за няколко взрива след  като по-рано тази вечер бе обявена въздушна тревога за Киев и за голяма част от Украйна.
Според властите на Киев най-малко един човек е бил убит и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски район на Киев.
Очевидци на Ройтерс казват, че по време на въздушната тревога много хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са започнали да скандират "Слава на противовъздушната отбрана".'
Кметът Кличко съобщи, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в района Соломянски. Районът е натоварен железопътен и въздушен транспортен хъб.
В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, причинен от паднали отломки от дрон.
28.05.2023, 08:48 часа
361 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha