Бившият шеф на Лена Бориславова издъхна внезапно на 58 г.

Бившият шеф на Лена Бориславова издъхна внезапно на 58 г. Един от най-известните и уважавани адвокати в България – Асен Джингов, е починал внезапно.
Той си отиде съвсем млад - само месец след като навърши 58 години. Тъжната вест съобщи съпругата му Биляна Цонова-Джингова във Фейсбук в неделния ден. Не се съобщава причината за внезапната кончина. Колеги на Джингов допускат, че най-вероятно се касае за сърдечен инцидент.
Асен Джингов, който е управляващ съдружник и един от четиримата съдружници-основатели на Адвокатско дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", също така ръководеше практически групи по сливания и придобивания, общо корпоративно право и банково и финансово право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г., както и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law) през 1993 г.
Световни и европейски правни издания като Chambers Global и Chambers Europe са определяли Асен Джингов като вдъхновяващ мениджър, един от най-добрите адвокати в България, уважавана фигура на пазара и практичен, разумен и професионалист. Неговата кантора обслужваше финансови корпорации, но се прочу и с апетитните си договори с министерства и държавни ведомства.
Адвокат Джингов минаваше за особено близък до "Продължаваме промяната". Именно в неговата кантора започват кариерите си две от знаковите лица на партията - Лена Бориславова и Никола Минчев.
29.05.2023, 15:53 часа
2073 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha