Почна се! Първи случай на лаймска болест в Монтанско

Почна се! Първи случай на лаймска болест в Монтанско Първи случай на лаймска болест е регистриран в Монтана за тази пролет, съобщиха от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция. Инфекцията най-често е в резултат от ухапване от кърлеж.
Болестта протича на няколко етапа и може да продължи с години. Инфекцията се проявява с типично зачервяване на мястото на ухапването, увеличени лимфни възли в тази зона, както и с фебрилитет. Когато инфекцията се диагностицира в ранната фаза на заболяването – до един-два 2 месеца от ухапването, тя се лекува с антибиотици. В противен случай може да предизвика също усложнения в сърдечно-съдовата система, да засегне ставите, очите, нервната система. В последната си фаза лаймската болест може да доведе и до фатален изход.
Здравните власти съобщават за още няколко заболявания, регистрирани през изминалата седмица в областта. По един случай има на варицела и скарлатина. 4-има жители пък са пипнали ентероколит. Има и един потвърден един случай на вирусен хепатит тип А.
За поредна седмица в областта е засечен болен от сифилис. 
За периода на територията на област Монтана са новодиагностицирани 7 души с COVID – 19 инфекция. Няма починали лица.   
30.05.2023, 08:30 часа
1513 1
Коментари

SZO

30.05.2023, 11:53 часа
Ами така ще да е, след като от години или не пръскат или пръскат със закъснение и ограничено, както и тревите се косят също със закъснение и ограничено, чудя се защо при дедо Тошо ги нямаше тия работи?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha