Дронове са ударили няколко сгради в Москва /снимки/

Дронове са ударили няколко сгради в Москва /снимки/ От сутринта на 30 май Москва е атакувана с дронове.
Силите на руската противовъздушна отбрана (ПВО) са унищожили дронове на път към руската столица.
По предварителни данни четири безпилотни летателни апарати (БЛА) са били свалени при подход към Москва от югозапад, включително над Рублево-Успенското шосе, един дрон е бил свален над Новая Рига.
Три дрона са се разбили в жилищни високи сгради. По предварителни данни няма пострадали.
„Рано тази сутрин атака на БЛА причини незначителни щети на няколко сгради. Всички спешни служби в града са на мястото на инцидента. Те установяват обстоятелствата на случилото се.
До момента няма сериозно пострадали. Моля ви да се доверявате само на официални източници и да не разпространявате непроверена информация“, каза кметът на Москва Сергей Собянин.
„От съображения за безопасност по време на работата на службите за спешна помощ бяха предприети мерки за евакуация на жителите на няколко входа в две къщи, които бяха ударени от БЛА. Веднага след края на работата на специалните служби жителите ще могат да се върнат в апартаментите си“, обяви още Собянин.
Експлозията е избухнала във висока сграда в Нова Москва, като най-вероятно дрон се е разбил в жилищна сграда.
На кадрите, заснети от очевидци, се виждат щети по външната обшивка на къщата на последния, 25-ти етаж, има изпочупени прозорци на няколко етажа. Местни жители съобщават, че звукът от експлозията е бил доста силен и е изплашил хората в съседните къщи. На място са пристигнали спешни екипи. 
Подобен инцидент е станал и в Югозападния административен район на Москва. Дрон се е разбил в прозореца на апартамент на 16-ия етаж на жилищна сграда. Живеещите във входа са евакуирани от съображения за сигурност.
Друг БЛА, според очевидци, се е разбил във висока сграда на Ленински проспект в Москва.
Според руските източници, зад нападението стои Украйна.
30.05.2023, 10:27 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha