С мисъл за децата: Откриха обновеното от "Холсим" детско отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца /снимки/

С мисъл за децата: Откриха обновеното от "Холсим" детско отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца /снимки/ Днес бе открито ремонтираното детско отделение на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца. Мащабният социален проект е реализиран от „Холсим България“ АД, които са дарили 140 000 лева. С тях са направени изцяло 13 бани, ремонтирано е стълбището, поставени са нови парапети и са оправени стълбите на входа на отделението. По време на ремонтните дейности са монтирани и камери, с които ще се следи за нередности и нарушители.
„В детското отделение работят едни от най-добрите специалисти в областта. С усилия осигуряваме нужните медикаменти и апаратура. Заради неблагоприятното финансово състояние на болницата няма средства за ремонти. Благодарим за жеста, с който подобрихте условията на работа на екипа и на престой на малките пациенти“, каза директорът на МБАЛ "Христо Ботев" д-р Кети Ценова.
Изпълнителният директор на „Холсим България“ АД Росен Папазов сподели, че виждайки състоянието на отделението без да се замислят са взели решението да бъдат осигурени средства за ремонта.
„За нас е важно децата да се лекуват в нормални условия“, заяви той.
Папазов подари на завеждащия детското отделение д-р Георги Цветков огромен мечок, който да усмихва пациентите и лекарския екип. Благодари и за успешното партньорство, което имат с ръководството на болницата и на кмета на Враца Калин Каменов.
„Впечатлен съм от екипа на "Холсим". Преобразиха отделението. Пациентите се възхищават на баните, които са по-модерни от тези в домовете им. Поздравявам и работниците, които свършиха всичко, без да пречат на работата ни. Показахте, че сте съвременна и социално-ангажирана компания с отношение към нашия град“, категоричен бе д-р Цветков.
Кметът Калин Каменов също благодари за направеното в името на децата на Враца. Той заяви, че ще предложи компанията да бъде удостоена с "Наградата на Враца".
Водосвет за здраве след откриването на ремонтираното отделение отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. 
По повод Деня на детето всички пациенти на детското отделение получиха мечета и балони.
01.06.2023, 13:37 часа
4374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha