7 отбора от Видинско се включиха в състезанието на МВР „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

7 отбора от Видинско се включиха в състезанието на МВР „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ Деца от 7 училища във Видинско участваха в състезанието „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от областната дирекция на МВР. Петокласниците от Брегово спечелиха първото място в надпреварата. 
Инициативата се проведе днес, в Деня на детето, в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2022/2023 г.
7-те отбора бяха от петокласници от четири видински училища  – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Петко Р. Славейков, както и от СУ „Васил Левски“ – Кула, СУ „Христо Ботев“ – Белоградчик и СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Брегово.
Състезателите преминаха през три етапа – решаваха тест по безопасност на движението, подреждаха пъзели с пътни знаци и показаха умения, концентрация и точност в дартс игра.
Крайното класиране е:
1. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Брегово
2. ОУ „Иван Вазов“ – Видин
3. СУ „Петко Р. Славейков“ – Видин
Отборите победители получиха купи, грамоти и предметни награди, а за всички състезатели имаше персонални писмени благодарности за участието и пакети с лакомства.
Националната програма за превенция „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 г. Тя има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от     малолетни и непълнолетни, и до повишаване на тяхната сигурност и безопасност. В продължение на години служители от отдел „Охранителна полиция“ и инспекторите от детските педагогически стаи в състава на областната дирекция в рамките на програмата работят за изграждане у учениците на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация, както и на уважение към реда и законите.
01.06.2023, 16:27 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha