В Монтана се създава фронт-офис за социални услуги

В Монтана се създава фронт-офис за социални услуги Екип от 5-ма социални експерти ще улеснява и насочва хората, които се нуждаят от социални услуги в община Монтана. Днес кметът Златко Живков назначи експертите за срок от 18 месеца. 
Фронт-офисът се създава по проект на община Монтана, финансиран от програма „Развитие на човешките услуги”. Целта е да подкрепи реформата на социалните услуги и осигури равен достъп на всеки гражданин до тях. Екипът ще работи в подкрепа на административния капацитет на общината. Предвижда се обучение на 27 души. Общата стойност на финансовата помощ по проекта е близо 300 хиляди лева. 
Монтана има добре развита мрежа от 21 интегрирани здравно-социални услуги. Тя е изграждана през последните 20 години. Повечето от услугите са стартирали като дейности по европейски проекти, а след това са преминали в делегирани държавни дейности, уточни кметът Живков.  Всеки човек, които се нуждае от помощ ще намира пълна информация за тях в новия фронт-офис. Той ще се намира в комплекса за здравни и социални услуги на ул. „22 септември”. Експертите ще изготвят първоначална оценки на потребителите и ще ги насочат към звеното, където ще получат най-подходящата социална услуга.   
01.06.2023, 16:49 часа
2173 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha