След потопа: Община Берковица обяви частично бедствено положение /снимки/

След потопа: Община Берковица обяви частично бедствено положение /снимки/ Частично бедствено положение обявиха в Община Берковица заради обилните валежи през вчерашния ден. Най-засегнат е районът покрай ул. "Крайречна" в кв. "Раковица" в Берковица, съобщават от местната власт. Там са наводнени къщи, нарушена е пътната настилка и са нанесени имуществени щети.

Потоп в Берковица отнесе улици и мостове, евакуират хора /снимки/

С разрушена асфалтова настилка са и няколко улици в Бързия. Техника почиства засегнатите райони. Няма бедстващи хора и животни, населени места без електричество и прекъснати пътища. Сформиран е и кризисен щаб от кмета Димитранка Каменова.
Частичното бедствено положение ще остане до овладяване на ситуацията.
Сигнали може да се подават в Община Берковица (дежурен - 24 часа в денонощието), тел: 0953/88418, или на тел. 112
02.06.2023, 08:30 часа
2189 2
Коментари

M.

02.06.2023, 09:00 часа
Пороят отнесе из Бързия улиците, наводнено е, течаха реки и камъни през дворовете на хората, но естествено навсякъде се споменава само бедствието в "квартала на любимите гласоподаватели". Сега и само техните улици ще бъдат ремонтирани.

B

02.06.2023, 08:48 часа
Нали щяха да чистят - от боклуци, от наноси в речните корита!? Още от март пропищаха, че ще проверяват от 1 април за изпълнението!!! Няма контрол, няма действия - сега пак ще усвояват властимащи, а народонаселението - кал, мръсотия и простотия!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha