Агресия срещу хора с увреждания възмути Асеновград /видео/

Агресия срещу хора с увреждания възмути Асеновград /видео/ Шофьор се нахвърли с удари и ритници срещу хора с увреждания, предаде bTV.
„Свали едно детенце, което беше в инвалидна количка, и с един удар просто го запрати напред, на собствен ход да върви количката в двора на центъра“, казва очевидка, която е шокирана от случващото се.
 „Едно от децата, което явно беше със синдром на Даун, се опита да му помогне като затвори задната врата на буса, но не му се отдаваше. Тогава шофьорът го блъсна и с един, буквално, шут го отпрати навътре. Аз се възмутих, инстинктивно натиснах клаксона, излязох от колата и казах: Защо го риташ?  Той срещу мен тръгна и каза: Ти видя ли, че съм го ритал?“
 Директорът на центъра, в който са настанени хората в неравностойно положение, отказа да застане пред камера. Оказа се, че шофьорът на буса не е неин служител, а е нает от общината.
„Служителката, която е била на смяна, не е видяла да удря шофьорът детето. Чула е, че свири някаква кола, че започват някакви крясъци, но не е видяла дали има удар. Центърът е за пълнолетни лица с умствена изостаналост. Те при нас живеят. Те нямат близки и роднини, които да се интересуват от тях и да ги посещават“, каза Ваня Гераксиева, директор на Център за настаняване от семеен тип.
От община Асеновград уточниха , че е започнала проверка по случая.
„Поискани са писмени обяснения от шофьора на буса и от прекия му ръководител. След като се съберат и оценят исканите доказателства, ще бъдат предприети съответните законови действия, предвидени в Кодекса на труда.“
До момента срещу шофьора не е имало сигнали, твърдят от социалния център. А дали и как ще бъде наказан за агресията срещу хората в неравностойно положение, предстои да разберем.
 
02.06.2023, 11:35 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha