Бедствието в Берковица: Два екипа спасители продължават да се борят с пораженията от потопа

Бедствието в Берковица: Два екипа спасители продължават да се борят с пораженията от потопа Два екипа на сектор „Специализирани оперативни дейности“ и пожарната в Берковица продължават да се борят с пораженията след опустошителния потоп, който връхлетя градчето вчера.
От МВР – Монтана съобщават, че първите сигнали от граждани са получени малко след 16 часа вчера. Хора от в кв. "Раковица" се оплакали, че къщите и дворовете им са били наводнени. 
Към мястото е изпратен екип на пожарната в Берковица. Междувременно били получени още два сигнала за бедстващи хора в квартала, които не могат да излязат от къщите си, при което екипът е пренасочен към адресите. 
При пристигане на място е установено, че поради разположението на кв. "Раковица" в подножието на Стара планина водата от падналия проливен дъжд се събрала и тръгнала по три от улиците на квартала. Отводнителният канал не успял да поеме цялото количество вода, прелял и наводнил къщите. 
От квартала е евакуирана жена от дома й. 
Постъпили и са два сигнала за наводнени къщи в село Бързия, които по-късно са посетени. На място в квартала са изпратени 15 човека личен състав от сектор „Специализирани оперативни дейности“ и противопожарните служби в Берковица и Монтана. В отводнителните дейности са използвани 7 помпи за отводняване. 
Днес работата на спасителните екипи продължава на терен. Отводнителни дейности в квартала извършват 2 екипа на РДПБЗН – от сектор „Специализирани оперативни дейности“ и РСПБЗН Берковица.
 
02.06.2023, 13:21 часа
949 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha