Война! Иван Гешев с жесток удар срещу Бойко Борисов

Война! Иван Гешев с жесток удар срещу Бойко Борисов Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.
С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. Бойко Борисов е обявен за народен представител и след полагане на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.
Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Бойко Борисов.
Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след като две години е бил имунитет, сега категорично няма да го даде. 
02.06.2023, 17:26 часа
5365 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha