Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО

Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО Министерството на националната отбрана на Турция съобщи днес, че изпраща допълнително военно подразделение в Косово, където по-рано имаше сблъсъци между силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, предаде Анадолската агенция.
В информацията се казва, че решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.
Турското министерство на отбраната подчертава, че Анкара продължава да допринася за гарантирането на мира и стабилността на международно равнище както на двустранна основа, така и в контекста на мисиите на ООН, НАТО, ЕС и ОССЕ.
„Турция се придържа към конструктивна позиция и по въпроса за разрешаването чрез диалог на ситуацията в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на региона. Анкара призовава всички страни да проявят сдържаност“, се казва в съобщението.
Според данните, разпространени от турското министерство на отбраната, подразделението на турските специални части ще бъде прехвърлено до 4-5 юни в района на казармите „Султан Мурат“ в Косово.
03.06.2023, 15:28 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha