"Бдин" завърши по шампионски сезона и заслужено вдигна купата

"Бдин" завърши по шампионски сезона и заслужено вдигна купата "Бдин" /Видин/ победи с 4:1 "Павликени" в последния кръг на първенството на Северозападната Трета лига и взе реванш срещу този съперник след загубата с 0:1 през есента.
С хеттрик се отличи централният нападател на видинчани Тома Ушагелов, а след мача футболистите и ръководството на видинския клуб получиха купата и златните медали за първото място в класирането.
Мачът започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на "Бдин" Румен Руменов-Джаза.
Резултатът бе открит още в 9-ата минута, след като Ушагелов засече с удар от въздуха центриране за 1:0. В 34-ата минута Соколов проби през центъра на терена, подаде на Валдемар Лашков, който бе изведен след двойно подаване от Ушагелов на стрелкова позиция и покачи на 2:0. Само две минути по-късно Валдемар Лашков нацели напречната греда със силен удар от 20 метра, топката попадна във Винисиус, той намери  Ушагелов, а голмайсторът на "Бдин" направи резултата класически. Тома Ушагелов оформи своя хеттрик минута преди края на първото полувреме след центриране на Мартин Николов.
Гостите отбелязаха почетното си попадение в 54-ата минута. Александър Танков изненада резервния вратар на домакините Росен Вергилов с далечен удар за крайното 4:1.
"Бдин" доигра срещата с таланти от юношеската формация на клуба.
След мача председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков връчи златните медали и шампионската купа на футболистите на "Бдин". Президентът на клуба Жоро Василев бе награден и със златна значка и почетна грамота от Българския футболен съюз за приноса си в развитието на най-популярния спорт.
През новия сезон "Бдин" Видин ще играе в по-горното ниво на българския футбол- Втора лига. Видинският клуб се завръща в професионалния футбол след повече от 10-годишна пауза.
"Много сме щастливи, радвам се, че цялата работа, всички усилия, не бяха напразни. Изпълнихме целта, която ни беше поставена от самото начало. Благодаря на всички момчета за това, че повярваха, че това е възможно.  Благодаря на ръководството, че винаги беше зад нас. Благодаря на г-н Жоро Василев, че ми се довери, че имах пълна свобода да работя, явно има футболен нюх и заради това вече сме във Втора лига. Тепърва обаче предстои изключително много работа. Необходима е работа по стадиона. Имаме уверението на кмета г-н Ценков, че нещата ще се случат. Предстои много работа по селекцията, по подготовката. Изоставаме с времето, защото новото първенство стартира след месец и половина - на 15 юли. Но вярвам, че с упорита работа, с желание и вяра, може да се случат нещата. Целта е да се утвърдим във Втора лига, а не веднага да се върнем и да играем мачове с Малчика, Царева ливада и т.н., с цялото ми уважение към тези отбори. Първата ни цел е да запазим нашите момчета в отбора, да запазим хората, които реално постигнаха този успех. Ще търсим и нови момчета, надявам се да имаме успех да привлечем точните хора и да успеем да запазим тази добра атмосфера и този колектив, които бяха в основата на успеха", обясни играещият старши-треньор на "Бдин" Николай Цветков.
04.06.2023, 10:15 часа
740 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha