След потопа: Ситуацията в Монтанско се нормализира

След потопа: Ситуацията в Монтанско се нормализира Ситуацията в Монтанско се нормализира след обилните дъждове от последните дни, съобщиха от общините Берковица и Георги Дамяново, където имаше най-много поражения от водата.
Само за три дни от началото на юни в някои от селищата в Монтанско паднаха по повече от 100 литра на квадратен метър дъжд, като по този начин беше изпълнена и преизпълнена нормата за валежи за целия месец, съобщиха от Метеорологичната станция в Монтана.
За четирите дни от началото на месеца екипите на пожарната са посетили над 50 адреса в региона, за да изпомпват вода от дворове, мазета и приземни етажи на сгради и от ниски участъци по улиците, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Отпушени са много дерета на реки, шахти от канализационната мрежа, отводнителни канали и т.н. В момента продължава разчистването на улици, където има отнесени части от пътната настилка и донесени от водата земни маси и кал.
Продължава и отводняването на частни домове и обществени сгради в Берковица, в близкото село Бързия и в квартал „Раковица“ на Берковица, а също и в села от община Георги Дамяново.
От общините уточниха, че в момента продължава и описването на щетите от пороите, за да бъдат изготвени проекти, с които да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.
05.06.2023, 13:48 часа
735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha