Бяла Слатина бе домакин на конференция по предучилищно образование

Бяла Слатина бе домакин на конференция по предучилищно образование На 5 юни община Бяла Слатина, в партньорство с Регионално управление на образованието - Враца, проведе конференция по предучилищно образование на тема: „Дейностите в детската градина за социално и емоционално развитие на детето“.
Конференцията протече в две части - педагогическа визита в ДГ „Радост“ - Бяла Слатина и презентационен панел в Художествената галерия на НЧ „Развитие-1892 г". Гости на събитието бяха Гергана Василева – Началник отдел ОМДК в РУО, Таня Борисова – старши експерт по предучилищно образование в РУО Враца, Веселка Борисова – председател на Общински съвет Бяла Слатина, Боряна Петкова – зам.кмет „Хуманитарни дейности и интеграция“ в Община Бяла Слатина, директори на училища и детски градини и експерти от област Враца, експерти от общинска администрация Бяла Слатина.
Своите добри практики представиха ДГ „Радост“, „Детелина“ и „Незабравка“ в Бяла Слатина, ДГ „Вълка Ташевска“ - с. Търнава, ДГ „Червена шапчица“ - с. Габаре, ДГ „Знаме на мира“ - Враца, ДГ „Славейче“ - с. Хайредин. Гергана Василева благодари на участниците за перфектната организация, интересните презентации и споделен опит, както и за изключително важното съдействие от страна на общинското ръководство за подобряване и издигане нивото на предучилищното образование и възпитание.
Зам.-кметът Боряна Петкова също поздрави участниците в конференцията като заяви:
„Детските градини от община Бяла Слатина винаги са били гордост за родители и граждани. И днес на това събитие, те доказаха, че в тях работят стойностни учители - отговорни и амбициозни, учители - новатори, учители - творци, отдадени на децата и професията. Представените презентации са един добър споделен педагогически опит, който утвърждава тезата, че предучилищното образование е изключително важно за социалното и емоционалното развитие на децата.
Благодаря от свое име и от името на кмета на община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков на всички участници в конференцията за достойното представяне, желая Ви здраве и високи успехи както в ежедневната педагогическа работа, така и в предстоящи нови проекти и инициативи“!
 
05.06.2023, 16:53 часа
657 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha