Български фермерски съюз учредява структура във Враца

Български фермерски съюз учредява структура във Враца Български фермерски съюз (БФС) ще учреди регионална структура във Враца. 
Събитието ще се състои на 9 юни, петък, от 14 часа в конферентната зала на Хотелски комплекс “Чайка”, Враца. Организацията отправя покана къмвсички земеделски производители и стопани в региона, а участниците всъбранието ще изберат ръководител и членове на Управителния съвет. 
Целта на създаването на Съюза и неговите областни структури е да обедини идеите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна и от всички браншове, да отстоява политиките и интересите на неговите членове пред държавните органи, да дискутира и прилага успешно правилата на селскостопанската политика на Европейския съюз, да насърчи сътрудничеството между българските и чуждестранни партньорски организации, да представя пред законодателната и изпълнителната власт належащите проблеми в сектора и да разработва устойчиви стратегии за развитие. До момента са учредени структури в София, Стара Загора, Варна, Петрич, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Борино и Челопеч. Целта на организацията е до края на годината да има представителство във всеки областен град.
Българският фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други
06.06.2023, 11:08 часа
579 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha