Заради проливни дъждове: Обявиха бедствено положение в 19 села в района на сръбския град Шабац

Заради проливни дъждове: Обявиха бедствено положение в 19 села в района на сръбския град Шабац Бедствено положение е обявено в 19 села край град Шабац, Северозападна Сърбия, заради  наводнения, съобщи Танюг.  Обилните валежи и преливащи реки продължават да причиняват големи щети в района на Шабац. В дворовете нивото на водата е над 70 сантиметра. Както съобщи сръбската национална телевизия РТС, извънредна ситуация има също на територията на Ягодина, Централна Сърбия, и Бабушница, Източна Сърбия. 
В Ягодина бяха наводнени стотици гаражи и мазета, тъй като канализацията не може да поеме 70 литра вода на квадратен метър. Водата е навлязла в ниските части на болницата и Здравния център, а най-пострадали са Спешна помощ и Службата за спешна медицина. В около 15 села в община Бабушница, Пиротски окръг, са блокирани пътища, а в някои села е застрашено и водоподаването.
В понеделник в късния следобед община Александровац бе ударена от силна буря, придружена от проливен дъжд и градушка. Бурята засегна и община Косиерич, като пороят  наводни около двайсетина сгради. Проливен дъжд падна и в Коцелева, където от десет дни е в сила бедствено положение заради проблеми, причинени  от предишни валежи.
06.06.2023, 14:14 часа
293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha