За няколко дни: Деца събраха над 3 000 лева за ремонта на паметника на Христо Ботев във Враца

За няколко дни: Деца събраха над 3 000 лева за ремонта на паметника на Христо Ботев във Враца Деца от Враца се включиха в благотворителната инициатива за събиране на средства за ремонта на паметника на Христо Ботев на централния площад в града. Вече няколко дни от началото на месеца те продават сувенири и стоки, подходящи за използване във всекидневието, на символични цени. До днес са събрали над 3 хил. лв.
Всички те са третокласници и вече са завършили училище, което им позволява да са на централната улица всеки ден. Една част от тях са и възпитанички на спортен клуб по художествена гимнастика „Ритмика 89“ Враца.
„Смятаме да събираме пари през цялото лято, идеята е на нашите родители, а ние се включихме с желание“, казаха децата и обясниха, че стоките, които продават са дарени от бащата на едно от момичетата.
Идеята за събиране на средства за ремонт на паметника бе представена от кмета на Враца Калин Каменов още миналия месец, а началото на благотворителната акция бе дадено на приема по повод празника на града. Събраната там сума и за какво точно тя ще бъде изразходвана, ще бъде обявено от кметския екип в следващите дни, съобщиха от Община Враца./БТА
06.06.2023, 16:02 часа
444 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha