За месец: Инспекцията по труда във Враца друсна глоби за над 40 бона, отстрани 4-ма от работа и принуди шефове да изплатят забавени заплати

За месец: Инспекцията по труда във Враца друсна глоби за над 40 бона, отстрани 4-ма от работа и принуди шефове да изплатят забавени заплати През месец май дирекция „Инспекция по труда“ във Враца извърши 126 проверки, научи агенция BulNews. Посетени са 126 предприятия от различни отрасли на икономиката. От извършените проверки, 6 са били по сигнали от граждани, а 44 – за изпълнение на дадени от инспекторите предписания през минал период. 
Общият брой на констатираните нарушения е 606. В резултат на извършените през периода проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения от инспекторите по труда са дадени 567 задължителни за изпълнение предписания. 
Съставени са 27 акта, 15 от които за работа без трудов договор. Общата стойност на наложените санкции е 32 000 лева. Издадени са и наказателни постановления за стар период – 8 броя за обща сума от 9 300 лева.
Инспекцията е спряла 7 работни места, съобщи директорът Румен Младенов. След проверките от работа били отстранени 4-ма души. Една машина пък била спряна от експлоатация.  
Благодарение намесата на „Инспекция по труда“ - Враца намалява броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения. За периода са изплатени забавени заплати за стар период в размер на 15 000 лева. 
 
07.06.2023, 08:40 часа
1998 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha