Ню Йорк под димна завеса, хората извадиха маските и се затвориха по домовете /снимки/

Ню Йорк под димна завеса, хората извадиха маските и се затвориха по домовете /снимки/ Димът от горски пожари в Канада отрови въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Нездравословна мъгла покри столиците на двете страни. Посртед бял ден изглежда като на смрачаване. Това доведе до отмяна на полети, представления и бейзболни мачове. Спортни занимания навън са забранени, зоологическите градини също са затворени, животните са вкарани вътре. Хората бяха призовани отново да останат в домовете си и извадиха маските си от времето на пандемията. 
Качеството на въздуха в Ню Йорк в момента е най-лошо в целия свят. 
"Това може да ни убие, буквално. Дори здравите хора трябва да бъдат затворени", каза нюйоркчанка пред ABC News. 
Представители на Канада се обърнаха за помощ към други държави в борбата с над 400 пожара в цялата страна, които вече принудиха 20 000 души да напуснат домовете си. Въздух с опасни нива на замърсяване се разпространи в района на Ню Йорк, централната част на щата Ню Йорк и части от Пенсилвания и Ню Джърси, засягайки милиони хора.
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул заяви, че един милион маски N95 ще бъдат на разположение в държавните учреждения. Град Ню Йорк затвори плажовете, а кметът Ерик Адамс каза на жителите да стоят на закрито, доколкото е възможно. Зоологическите градини в Бронкс и Сентрал парк затвориха по-рано и вкараха животните си вътре.
Според експертите е възможно димът да се задържи с дни, тъй като стотиците пожари продължават да бушуват в Канада и много то тях са извън контрол.
08.06.2023, 11:36 часа
554 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha