Отличиха с престижна награда народния представител Мартин Харизанов /снимки/

Отличиха с престижна награда народния представител Мартин Харизанов /снимки/ Народният представител Мартин Харизанов бе отличен с Почетната награда Alumni Honor Award, научи агенция BulNews. 
Отличието е най-високото признание, което Асоциацията на възпитаниците присъжда на завършилите Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в степен „бакалавър“, „магистър“ или „доктор“ към  катедра „Финанси и кредит“.
Пред повече от 50 души и чуждестранни академични делегации от Турция, Румъния и Република Сърбия, гостуващи в Свищов в рамките на международни проекти, ръководителят на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ д-р Стоян Проданов връчи престижното отличие на Мартин Харизанов.
Официалната церемония по връчването се състоя в посетителския център на античния град Нове в града, където от петък се провежда 17-то издание на фестивала “Орел на Дунава”.
На церемонията Мартин Харизанов получи и дипломата си за докторска степен, която защити на 1 септември 2022 г.
“Благодаря на Катедрения съвет на катедра “Финанси и кредит и УС на академична фондация “Проф. Д-р Минко Русенов” за решението да присъдят Alumni Honor Award именно на мен. Това е изключителна чест и отговорност, и аз ще продължа да допринасям за развитието и популяризирането на Алумни програмата за Северозападен регион, както и на първата българска академична школа по финанси. Ще работя активно с младите хора и за реализацията на различни обществени цели, свързани с развитието на региона, както и за стимулиране на техния интерес към науката и изучаването на финансови дисциплини”, заяви Мартин Харизанов след връчването на престижната награда.
Народният представител осигури стипендия от 2000 лв за малкия Антоан Мачев от Свищов, който е пълен сирак.
Антоан е завършил трети клас и е изключително любознателен - обича да рисува, харесва му математиката, както и електронните игри, които играе с приятели.
“Бях дълбоко докоснат от съдбата на това дете и ще продължа контактите си с него, като ще направя всичко възможно да  му покажа чрез моя собствен живот, че макар и сирак, едно момче може да израсте и да бъде добър пример за успял млад човек. Ако се учи в училище, труди се усърдно и е постоянен в усилията си, успехът няма да закъснее”, каза Мартин Харизанов и допълни, че ще продължи да помага на Антоан.
В подкрепа на най-стария античен фестивал  “Орел на Дунава”, заедно с проф. Д-р Стоян Проданов,  народният представител засади 5 дървета от сорта “Японска вишна”.
“Това е един символичен жест от моя страна, в подкрепа на инициативата на ентусиазираните хора, които организират най-стария античен фестивал не само в България, а и на Балканите“, коментира депутатът. 
Той проведе среща и с капитана на футболния отбор "Академик" /Свищов/ Виктор Владимиров, който му подари тениска на отбора и с когото обмениха идеи за партньорски срещи с "Ботев" (Враца).
11.06.2023, 13:29 часа
2855 0