Заради огромните количества валежи: Срути се част от моста в монтанското село Боровци /снимка/

Заради огромните количества валежи: Срути се част от моста в монтанското село Боровци /снимка/ Срути се част от моста в монтанското село Боровци, научи BulNews.
Мостът е вътрешен за селото и се намира на път 815.
Заради огромните количества валежи, които се изсипаха над страната последните дни, много села в Северозапада са почти потопени.
Едно от тях е и село Боровци. Валежите доведоха до наводнения, станали причина две трети от селото да останат под вода.
През селото минава река, голям канал, който е водосбор на всички високи места отстрани на селото. Снощният интензивен валеж е довел до нови щети – срутване на част от моста в селото, под който преминава реката.
За момента няма данни за пострадали и аварирали автомобили, следствие срутването. Необходимо е шофьорите и преминаващите да се движат внимателно или по възможност да ограничат изцяло преминаването си през него.
Хора под пост, качен в социалните мрежи коментират, че най-вероятно асфалтът е лежал директно върху брега, защото не се виждат носещи греди и във всеки един случай мостът е опасен за преминаване в това му състояние.
17.06.2023, 12:29 часа
3293 1
Коментари

Северозападняк

17.06.2023, 14:51 часа
"Асфалто" е с дебелината на вафла Куку Руко, ма нема ядове! Добре, че няма пострадали хора и дано "институциите" своевременно поне ограничат преминаването по моста..
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha