След потопите: Село във Видинско е откъснато от света

След потопите: Село във Видинско е откъснато от света Село с 200 души в община Ружинци остана без достъп за автомобили. След дъждовете пътят стана труднопроходим, а вече е и опасен за колите. За да не рухне изцяло, движението на автомобили по него е спряно, но има и такива, които не спазват забраната, казаха от общината, предаде БНТ.
Същевременно рухна участък по другия път, който води към Черно поле от село Ружинци.
От днес започват да засипват пропадналия участък и се надяват по него от следващите дни да може да се преминава. Хлябът до Черно поле и храната от социалната трапезария ще бъдат пренасяни на ръце.
Учениците няма да пътуват за училище. Ползва се другият път, който също не е в добро състояние, а отклонението, за да се стигне до съседното село в Монтанско е повече от 10 километра.
 град Дунавци, където в петък през нощта река преля над дигата и наводни над 50 имота, продължава изпомпването на водата от залетите дворове и мазета на къщи. В община Димово, където също в петък беше обявено частично бедствено положение, заради нарушения на инфрастраструктурата, очакват днес то да бъде отменено.
19.06.2023, 11:36 часа
717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha