Доброто е живо! Фирмата за дограма „МиАр“ от Бяла Слатина обнови къщата на семейството с 3 деца от Уровене /снимки/

Доброто е живо! Фирмата за дограма „МиАр“ от Бяла Слатина обнови къщата на семейството с 3 деца от Уровене /снимки/ Продължават реакциите на съпричастност към семейството от врачанското село Уровене, което доскоро живееше без вода, видя агенция BulNews.
За Благородка, Анатоли и трите им деца стана известно след кампания на сдружение „Благотворни приятели“. Неправителствената организация започна активно да помага на семейството, което през XXI-ви век живееше без вода. Без вода и без работа, но с деца, които всеки ден ходят на училище.

Какъв Шенген, каква Еврозона?! В европейска България семейство с 3 деца живее в къща без вода /снимки/

За 2-3 месеца къщата беше узаконена, вече има прокаран водопровод и предстои всеки момент живителната течност да потече в техния дом. През това време семейството получи като подарък и бойлер, като така ще започне да води нормален живот. От „Благотворни приятели“ оказаха съдействие и Анатоли започна работа в Криводол.
Към инициативите на сдружението се включи и фирмата за дограма „МиАр“ от Бяла Слатина. Собствениците Архангел Маринов и Мирослав Петров решиха да подменят старата дървена дограма на къщата с нова. Днес представители на една от най-добрите фабрики в бранша пристигнаха в Уровене и зарадваха петчленното семейство с новата придобивка. Освен прозорците, беше подменена и входната врата на имота. Така, благодарение на щедрия им жест, през лятото в къщата на Благородка и Анатоли ще има прохлада, а през зимата топлината ще остане вътре.
„Благотворни приятели“ продължава своя ангажимент към семейството и той ще приключи, когато то заживее като всички нормални хора.
21.06.2023, 13:48 часа
5722 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha