Ето кои са трите популярни продукта, които повишават кръвното налягане

Ето кои са трите популярни продукта, които повишават кръвното налягане Здравето на човека до голяма степен зависи от това какво точно яде. Проучванията показват, че дори познатите и вкусни храни могат да бъдат вредни.
Високото кръвно налягане (хипертония) е една от основните причини за опасни усложнения и сърдечни заболявания. Ето защо експертите съветват по всякакъв начин да се избягват фактори, които водят до увеличаване на този показател.
Като цяло месото се счита за източник на важни хранителни вещества и минерали. Въпреки това, когато става въпрос за месни продукти с дълбока обработка, тогава трябва да внимавате
Проучванията показват, че беконът, шунката и колбасите допринасят за високо кръвно налягане. При редовна консумация на тези видове месни продукти кръвното налягане се повишава със 17%. Данните от повече от 40 000 души показват, че най-лошо е положението в случаите, когато продуктите от червено месо присъстват на масата пет пъти седмично или повече.
Друго проучване показа, че само 50 грама месни продукти всеки ден са достатъчни, за да се повиши кръвното налягане. Затова лекарите съветват да следите внимателно диетата и да я направите балансирана – с голям процент зеленчуци и плодове.
01.07.2023, 12:59 часа
568 1
Коментари

а и като

01.07.2023, 19:51 часа
се има предвид , че т.нар. "месо" е суспензия от всякакви химически елементи , с които животината е тъпкана докато стигне на щанда за месо , а протеинът е нищожна, отровна вече част от него....папкайте - наздраве ! болниците чакат с радост !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha