Започнаха плувните курсове за деца в Мездра

Започнаха плувните курсове за деца в Мездра Започна първата смяна от плувните курсове за ученици от I до VII клас, организирани през лятната ваканция от Община Мездра и от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР). Обучението се провежда всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 часа на басейна в Хотелски комплекс "Долче Вита" под ръководството на квалифицирания инструктор Христо Иванов, преподавател по физическо възпитание и спорт в СУ „Иван Вазов“. 
В първата смяна от Плувно лято 2023, която е от 3-ти до 14 юли, се записаха 25 ученици от градското ОУ „Христо Ботев“. По време на 10-дневното обучение децата ще усвояват двата най-популярни стила в плуването - кроул и бруст, а по-напредналите - и гръб. 
Таксата за плувния курс е 60 лв. Община Мездра осигурява допълнително 50% от входната такса за ползване на басейна (по 20 лв. за пълна смяна на дете), транспорта и медицинския надзор. 
Втората смяна е от 17 юли до 28 юли с ръководители от СУ „Иван Вазов“ - Мездра, третата - от 31 юли до 11 август с ръководители от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а четвъртата - от 14 до 25 август с ръководители от ЦПЛР. 
В края на всяка смяна участниците в курса ще получат сертификат за успешно завършено обучение, който удостоверява придобитото от тях ниво на плувни умения - I, II или III. 
Инициативата „Плувно лято“ се реализира от Община Мездра и от ЦПЛР за 25-а поредна година. В досегашните 24 издания на плувните курсове в тях са обхванати повече от 2 400 ученици от начален и от прогимназиален етап на образование. 
04.07.2023, 14:51 часа
389 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha