Правят детски кът в монтанското село Стубел

Правят детски кът в монтанското село Стубел 3000 лева получи НЧ "Стубла 2012" - Стубел от Фонда за местни инициативи на община Монтана. "Средствата  ще се използват за създаване на детски кът", каза кметът на селото Емилия Йорданова.
"Парите вече са по сметката на читалището, проектът ни е "Детски кът за спорт и развлечения", в едно общинско място близо до чешма, където има изградена беседка. Празното място, обрасло с храсти, реших да го облагородя. Това е район, където няма детски кът и площадка, а пък има дечица, които идват лятото на гости, има и в селото деца, те са увлечени във футбола. Ще направим дренажен канал, ще направим мини футболно игрище, където да ритат. Едно баскетболно табло, пясъчник, пейки, ще насадим цветя, може би и пързалка за най-малките дечица. Това е направено така, че да има участие и общността, освен парите, които получаваме. Този нов проект ще бъде в услуга на децата. Ще провеждаме празници и турнири на това място", допълни тя.
Теренът вече е почистен, предстои да се копае за дренажен канал, да се валира мястото, беседката е боядисана с грунд. С общи усилия -  с отпуснатите пари за материали и труд от общността проектът ще се финализира в края на месец юли. 
04.07.2023, 16:02 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha