Млада майка изгуби всичките си зъби, за да има деца

Млада майка изгуби всичките си зъби, за да има деца Кошмарът на 26-годишната Луис Купър започнал през 2017 г., докато работела като детегледачка във френски ски курорт. Седмица, след като разбрала, че ще става майка, тя трябвало да се върне в родината си, защото непрестанното гадене и повръщане, които я мъчели, не ѝ позволявали да върши работата си. За съжаление, с напредването на бременността гаденето не изчезнало, допълва jenata.blitz.bg.
Тъй като смятала, че има обикновена токсикоза, британката не потърсила лекарска помощ. Когато най-накрая го направила, се оказало, че страда от хиперемезис гравидарум - състояние, което засяга три от 100 бременни жени.
За разлика от бременните с нормално сутрешно гадене, жените с хипермезис губят тегло и се дехидратират. Купър била с хиперемезис през цялата си бременност, а в четвъртия месец загубила първия си зъб. Честото повръщане разрушава емайла на зъбите заради високата киселинност на стомашния сок.
Когато се родило първото ѝ дете, Луис вече била без няколко зъба, а шест месеца по-късно зъболекарят ѝ казал, че ще трябва да се раздели и с всички останали, защото не могат да бъдат излекувани. Въпреки травматичното преживяване, британката забременяла още два пъти. И двете ѝ бременности били съпроводени с хипермезис.
Луис вече се е примирила с факта, че няма зъби.
"Приех факта, че нямам зъби. Имам подвижни протези, но не са много удобни за носене, защото изпълняват само козметична функция. Освен това предизвикват много травматични спомени", споделя Луис.
Единственият болезнен аспект, който ѝ напомня за хипермезиса, е специфичната ѝ диета. Купър яде предимно зеленчуци и избягва месото, защото засилва гаденето. А заради неприятните спомени все още ѝ е трудно да посегне отново към храни, от които е повръщала.
"Беше много травмиращо, не бих го пожелала и на най-големия си враг", казва тя.
10.07.2023, 16:45 часа
861 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha