Внесоха в съда обвинителния акт срещу Веско Културиста и Данчо Електрода заради залятата с киселина гадателка в Пловдив

Внесоха в съда обвинителния акт срещу Веско Културиста и Данчо Електрода заради залятата с киселина гадателка в Пловдив Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу врачаните Веско Културиста и Данчо Електрода за заливането с киселина на гадателка в града под тепетата, научи агенция BulNews. 

Първо в BulNews: Веско Културиста и Данчо Електрода са арестуваните врачани заради залятата с киселина гадателка в Пловдив

41-годишният Йордан Цветанов е предаден на съд като извършител, а 50-годишният Веселин Вълчанов - като помагач, за това, че на 14 март тази година в Пловдив са причинили средна телесна повреда на Антоанета Тодорова. Пострадалата жена се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в пловдивския район "Тракия". Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.
Не дължала на никого пари и не била получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов я посетил през есента на 2022 г. Той й заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие Вълчанов ходил няколко пъти до дома й.
Двамата обвиняеми живеели в един и същи квартал във Враца и се познавали от 6-7 години. През месец март решили да отидат в Пловдив и да залеят със сярна киселина Антоанета Тодорова. Мотивът за това тяхно решение бил неудовлетвореност във връзка с извършваната от пострадалата дейност срещу заплащане по гадаене на кафе и карти. Разбрали се Йордан Цветанов да залее жената със сярна киселина, а Веселин Вълчанов да му помогне, чрез отстраняване на спънки и набавянето на средства.
На 14 март те пристигнали в Пловдив. Вълчанов застанал в близост до сградата и наблюдавал за лица, които биха попречили на извършителя или биха разкрили плана им. Цветанов се качил в апартамента на Тодорова и лиснал към нея сярна киселина. Тя попаднала в областта на лицето, шията, гръдния кош, корема, ръцете и краката на жената. След това Йордан Цветанов напуснал апартамента, отишъл до паркирания автомобил на Веселин Вълчанов и двамата се прибрали във Враца. Полицията обаче ги разкрила и заловила. В момента двамата са в ареста.
Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.
 
19.07.2023, 12:55 часа
4261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha