Магнитна буря: Ето как да се справим с главоболието и отпадналостта

Магнитна буря: Ето как да се справим с главоболието и отпадналостта Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би сте под влиянието на поредната магнитна буря. Астрономите предупредиха за очаквана силна геомагнитна буря на 20-21 юли, информира MeteoBalkans.
Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), тя е от клас G2/G3. Възможно е да се усили до G4, предупреждават учените, като причината е изхвърляната нова порция материя от Слънцето.
При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките.
Ако все пак не можете да се отървете от досадното главоболие през този период, може да пробвате някои от следните методи:

Почивка и релаксация
Отдихът и релаксацията могат да помогнат за облекчаване на главоболието и отпадналостта. Можете да се отпуснете в тиха и тъмна стая, да слушате успокояваща музика или да използвате техники за дишане и медитация.

Хидратация
Пиенето на достатъчно количество вода през деня може да помогне за облекчаване на симптомите.

Избягвайте стреса
Стресът може да бъде един от основните фактори, предизвикващи главоболие и отпадналост. Опитайте се да намалите стреса в живота си, медитирайте, спортувайте.

Правилно хранене
Някои храни и напитки, като алкохол, шоколад, кофеин и изкуствени добавки, могат също да предизвикат главоболие и отпадналост. Опитайте се да избягвате тези храни и напитки или да ги консумирате в умерени количества.

Физическа активност
Умерената физическа активност може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на главоболието. Опитайте се да правите редовни физически упражнения, като ходене, плуване или йога.
Важно е да се отбележи, че ако главоболието и отпадналостта са чести и силни, е препоръчително да се консултирате с лекар.
21.07.2023, 11:44 часа
733 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha