НКЖИ: Пригответе се за закъсняващи влакове

НКЖИ: Пригответе се за закъсняващи влакове Ако имате билет за влак, настройте се, че може да пътувате по-дълго от предвиденото. 
Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) предупреди, че заради критично високите градуси релсите се нагряват опасно и се налага ограничаване на скоростта на движение за определени часови диапазони на различни места. С други думи, не е ясно точно кога и къде влаковете трябва да се движат по-бавно, всичко зависи от температурата. 
Служители на НКЖИ правят измервания за нагорещяването на релсите на пунктове през 40 - 50 километра. Рисковите стойности са в интервала 11 - 19 ч., посочват от компанията пред БТА. 
Мерки се налагат, когато железният път се нагрее над 54 градуса. "Първоначално се уведомяват двете най-близки гари, а впоследствие и влаковия диспечер, който съобщава за ограниченията на жп превозвачите и на локомотивните машинисти.
Намаления в скоростта са необходими, тъй като за влаковете композиции има риск от загуба на устойчивост вследствие температурното удължение на релсите, поясняват от НКЖИ.
25.07.2023, 10:11 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha