Софийското метро ще стига до "Студентски град"

Софийското метро ще стига до "Студентски град" Приеха предварителен проект на подробен устройствен план за продължението на метрото в София от метростанция “Витоша“ до “Студентски град“ с три нови метростанции. Това стана на заседание на Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията в разширен състав, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.
Дължината на новото трасе е приблизително 3 км. Според проекта първата метростанция се предвижда да е на бул. “Черни връх“ между ул. „проф. Марин Големинов“ и ул. “Димитър Манчев“, втората - до ул. „проф. Георги Манев“ и ул. “Стефан Савов“, и третата - на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “проф. Иван Странски“.
Разширяването на Втората метролиния от МС “Витоша“ до м. “Студентски град“ е от първостепенна важност за развитието, благоустрояването и обслужването на една от най-натоварените зони в София, Чрез него ще се осигури удобна, бърза и качествена комуникационна връзка между центъра и южните територии на града - кв. “Кръстова вада“, кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“, кв.“Витоша“ и "Студентски град", поясняват от Столичната община.
25.07.2023, 14:20 часа
326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha