Семейство оцеля по чудо след взрив на батерия на електрически велосипед във Великобритания

Семейство оцеля по чудо след взрив на батерия на електрически велосипед във Великобритания Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата на собственика си във Великобритания.
59-годишният Андрю Бийтън разказва, че семейството му е оцеляло по чудо и е имало невероятен късмет да е по-далеч от мястото на взрива на батерията.
Електрическото колело е било купено като подарък на сина на Бийтън, и е гръмнало по време на зареждане.
Къщата, която се намира в Ланкастър, Великобритания, е толкова пострадала, че не може да се живее в нея.
„Пожарната дойде за 4-5 минути, но това време беше достатъчно, за да изгори цялата ни покъщнина“, разказва мъжът пред Sky News.
Експерти оценяват щетите от избухвалата батерия на минимум 50 хиляди паунда.
Инцидентът е само един от поредица от скорошни инциденти, свързани с батерии за електрически велосипеди и електрически скутери. Дни преди това жена и две деца в Кеймбридж загинаха при пожар, вероятно причинен от зареждащо се електрическо колело.
Лондонските огнеборци са потушили 86 пожара, причинени от електрически велосипеди, и 18 от батерии на електрически тротинетки и скутери, само от началото на тази година.
Нов доклад на благотворителната организация Electrical Safety First казва, че производството и продажбата на батериите на електрическите тротинетки, велосипеди и скутери трябва да подлежат на строги производствени норми от типа на тези за фойерверките и тежките машини, които изискват одобрение от трета страна, преди да бъдат пуснати в продажба.
В момента литиево-йонните батерии, използвани в електронните велосипеди и електрическите скутери, могат да бъдат пуснати в продажба само с декларация на производителя, че отговарят на стандартите за безопасност.
29.07.2023, 14:46 часа
266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha