Ковачевски: Необходим ни е национален консенсус за промените в Конституцията и членството в ЕС

Ковачевски: Необходим ни е национален консенсус за промените в Конституцията и членството в ЕС Македонският премиер Димитър Ковачевски призова за "национален и обществен консенсус за да се изпълни стратегическата цел на РСМ - членство в ЕС".
По отношение на промените в Конституцията, които са част от Преговорната рамка и условие за провеждането на втората междуправителствена конференция, което означава и започване на преговори за членство,  смята, че "депутатите в момента имат много -важна работа от това да водят предизборна кампания и да правят сметки за министерски и директорски кресла".
"Сега бих казал, те имат най-важната задача - това означава да подсигурят европейско бъдеще и перспектива за страната, за гражданите, които са им дали мандат. Не само правителството, не само опозицията, а цялото общество трябва да обедини сили за евроинтеграцията на Северна Македония. Необходим ни е национален и обществен консенсус за окончателното постигане на стратегическата цел - РСМ да стане член на ЕС", каза Ковачевски в интервю пред държавната агенция МИА.
На 18 август, когато ще се проведе първото заседание в парламента за промените в Конституцията, Ковачевски очаква "откровен, качествен и смислен парламентарен дебат, където ще бъдат изнесени всички аргументи, с цел всички заедно да достигнат до едно надпартийно решение, което ще се демонстрира сериозност и отговорност, в един труден момент, който едва ли ще се повтори".
06.08.2023, 14:45 часа
240 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha