След клип с агресия срещу мним инвалид: Повдигнаха две обвинения на Динко от Ямбол

След клип с агресия срещу мним инвалид: Повдигнаха две обвинения на Динко от Ямбол

Полицията в Несебър задържа за 72 часа бизнесмена от Ямбол Динко Вълев, след като в събота вечерта той публикува клип, на който се вижда как удря шамар на представящ се за инвалид мъж. Това е същият мним инвалид, за който ви разказахме миналата седмица, че опитва да проси не само пари, но и милост, като демонстрира, че е с една ръка.
В събота привечер човекът вече е бил в друга роля - на мъж с ампутирани крака, в инвалидна количка. Именно това предизвикало гнева на Динко Вълев. 
„На Вълев са предявени две обвинения. Едното от тях е за хулиганство, за което по закон се предвижда лишаване от свобода до 2 години или пробация. Второто е за принуда - Вълев е принудил лицето, което се представя за инвалид, да се извини на обществото”, заяви Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.  
Човекът, заснел видеоклипа, се издирва. „При наличието на достатъчно доказателства за виновно поведение, ще бъде направена преценка дали на същия ще се повдигне обвинение”, добави Маркова.
Мъжът, представяло се за инвалид, също е установен. По закон той ще отговаря за престъплението „просия”, ако бъдат събрани доказателства срещу него.
„Да, голяма част от обществеността подкрепя това поведение на Динко Вълев, съгласна съм, че е налице едно гражданско самосъзнание от негова страна. Но тук е ролята на правоприлагащите органи, които трябва да извършват тази дейност, а не всеки един гражданин да се саморазправя”, категорична е Маркова.

07.08.2023, 10:54 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha