Актуални данни: Двойното самоубийство в столичния квартал "Люлин" се заплита, появи се врачанска връзка

Актуални данни: Двойното самоубийство в столичния квартал "Люлин" се заплита, появи се врачанска връзка Драмата с двойното самоубийство в "Люлин" се заплита! Полетелите от осмия етаж на блок в столичния квартал млади мъже нито са наркомани, нито са гейове, каквито версии се появиха в опит да се обяснят нелепите смърти!
В това са категорични близките и роднините на двете момчета. Телата на 26-годишния Илия и 19-годишния Веско бяха открити от съседи около 3,30 ч. сутринта на 2 август. Първоначално по медиите се появиха версии, че двамата са имали гей връзка и са били забъркани с наркотици. Появиха се дори и "информации", че починалите са били наркодилъри, в които няма абсолютно нищо вярно.
Истината е съвсем различна, разкриват близки на момчетата пред "България Днес".
Двамата младежи са имали доходоносна работа. Илия и Веско са се занимавали с поставяне на соларни панели на различни сгради. Двамата са наели апартамента в "Люлин", за да могат да са близо до обектите, на които работят.
Тяхната смърт продължава да бъде пълна мистерия, а близките им нямат никаква идея каква може да е причината за фаталния полет. Двамата не са имали финансови проблеми и мотиви за самоубийство, което води до много въпросителни за смъртта им.
"Нито пият алкохол, нито пушат. Дори и кафета не пиеха, само натурални сокове и вода. Изкарваха си добри пари от работата, нямали са проблеми. Илия много обичаше да ходи на фитнес. Бачкаха и спортуваха", разказва Сашо Димитров, вуйчо на Илия
Версията за гей афера тотално се опровергава от близките на двамата млади мъже. 26-годишният Илия оставя жена и 2 малки деца - момченце на 3 години и и момиченце на 6. Те живеят във врачанското село Голямо Пещене, докато другият загинал - 19-годишният Веско, е от Банкя.
В неделя Илия бе изпратен в последния си път в Голямо Пещене, като на погребението на момчето се събра почти цялото село.
Тези дни стана ясно, че следващите и криминалистите не са открили никаква дрога, нито следи от наркотици в апартамента, от който паднаха Илия и Веско на 2 август през нощта. Това подкрепя разказаното от вуйчото на Илия.
"В медийното пространство се изписаха всякакви неприятни неща за двете момчета. Били са гейове, били са надрусани и тем подобни неща, които са само и единствено гнусни спекулации. Няма грам истина в това! Никой дори не се е обадил да провери докъде е разследването и дали наистина е намерена дрога!", разказва човек, запознат с разследването на Софийската районна прокуратура.
По официална информация от правната институция към момента са разпитани множество свидетели, но за съжаление няма такива, които са видели самото падане. Това от своя страна затруднява разследването. Огледите на апартамента, от който полетяха Илия и Веско, вече са приключили. В момента се очакват резултатите от аутопсиите на двете тела, токсикологични анализи и други назначени съдебни експертизи, които евентуално да дадат светлина на случая.
Източникът от прокуратурата казва, че резултатите не се очакват скоро, тъй като не са много лекарите, които извършват такъв тип изследвания. Малко са, а и в момента е отпускарски сезон. Повечето са на почивки и нещата ще се забавят известно време.
Говорителят на Софийската районна прокуратура Мадлен Шишманова обясни и объркването заради члена, по който се разследва.
"В момента разследването все още тече. Към момента нищо не сочи да има друг замесен, тоест да са убити или склонени към самоубийство. Тук идва едно объркване заради члена, по който се разследва. Винаги, всички самоубийства се разследват по члена, който гласи - "склоняване към самоубийство". Това просто е единственият член, по който може да се действа. Той е много стар, на десетки години и не е променян или допълван от миналия век. Тук идва и това объркване с думата "склоняване". Това не означава, че смятаме или имаме доказателства, че трето лице е склонило двете момчета да се самоубият. Напротив, към момента няма такива данни", уточни Мадлен Шишманова.
По неофициална информация разследващите нямат никаква идея каква може да е причината за двойното самоубийство. Една от версиите е, че е възможно да е инцидент, но това предстои да стане ясно в следващите месеци.
12.08.2023, 13:33 часа
6343 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha