С мисъл за най-малките! Нови площадки ще радват децата на Враца /снимки/

С мисъл за най-малките! Нови площадки ще радват децата на Враца /снимки/ Няколко нови детски площадки ще радват най-малките жители на Враца, стана ясно на пресконференция на кметския екип днес. 
Безспорно най-голям хит сред малчуганите ще бъде единствената у нас покрита детска площадка. Тя ще бъде изградена в парка в ж.к. „Младост“ и на нея децата могат да играят, независимо от метеорологичните условия.   
Паралелно с изграждането на детската площадка, ще бъде извършен ремонт на целия парк. Вече има избрана фирма изпълнител, като офертата е за 726 000 лева. 
„Многофункционалната детска площадка е първият етап от цялостното възстановяване на парка и алейната мрежа в жилищния квартал. Осигурили сме средства за изграждането на покритото съоръжение, като следващата стъпка е и реконструкция на пешеходната зона, създаването на подходящо озеленяване и ново парково осветление“, допълни Калин Каменов.
От началото на месеца стартира изграждането на още три нови детски площадки в града. Първата се намира на бул. „Демокрация“ /ж.к. „Околчица“/, където от днес се поставят съоръжения за игра и предстои монтирането на ударопоглъщаща настилка, ограда, пейки и кошчета.
Другите две площадки ще бъдат изградени в квартал „Медковец“ /бул. „Втори юни“ 92/ и в ж.к. „Дъбника“ /бл.43/.
Успоредно се ремонтират всички съществуващи пространства за игра на най-малките жители на Враца. Освен освежаване на оградни пана, подмяна на кошчета и пейки, възстановяване на ударопоглъщащи настилки, дейностите обхванат демонтаж на стари и амортизирани съоръжения и поставянето на нови.   
 
18.08.2023, 14:41 часа
4749 1
Коментари

нико

19.08.2023, 11:10 часа
за васил кънчов пак няма само големите квартали ,,,умреляци ,само където живеят съветници и цигани
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha