Изследователи: Консумацията на ядки намалява риска от депресия

Изследователи: Консумацията на ядки намалява риска от депресия Почти всеки човек е имал дни в живота си, когато се е чувствал на ръба на нервна криза. Психичното здраве е един от най-сериозните проблеми на 21 век. 
Преди да се прибегне до използването на тежки медикаменти, повечето експерти препоръчват здравословно хранене. Много често вредните храни товарят мозъка ни и създават повече предпоставки за влизане в депресия. 
Има един продукт, който действа като магия на депресивните състояние, но трябва да хапвате всеки ден по малко от него. 
Консумацията на ядки всеки ден може да намали риска от депресия със 17%, показват нови изследвания. Антиоксидантите в любимата добавка към бирата помагат за защитата на мозъка, съобщават испански изследователи.
„Нашите открития подчертават още една полза от консумацията на ядки“, казва Бруно Бизозеро-Перони от университета на Кастилия-Ла Манча в Испания.
Хората, които консумирали шепа ядки всеки ден, около 30 грама, са страдали по-малко от депресия, отколкото тези, които не са яли никакви.
Бизозеро-Перони каза, че противовъзпалителните и антиоксидантните ефекти, свързани с хранителния състав на ядките, играят важна роля за намаляване на риска от депресия.
„Освен това ядките са богати на аминокиселини като аргинин, глутамин, серин и триптофан, а по-ниските нива на тези аминокиселини са свързани с депресия“, обясни той.
19.08.2023, 13:01 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha