Грозна гледка! Врачани затрупаха с боклуци нови контейнери, БКС не смогва /снимки/

Грозна гледка! Врачани затрупаха с боклуци нови контейнери, БКС не смогва /снимки/ Нови подземни контейнери във Враца тънат в боклуци, научи агенция BulNews. Причината e, че недобросъвестни граждани изхвърлят едрогабаритните си отпадъци не където трябва, а от комуналното дружество БКС не смогват да изчистят след нарушителите. 
За проблема алармира жител на жилищен комплекс „Дъбника“ във Враца. Той се оплака от съседите си от блок №5 с думите „Покажи ми къде живееш и ще ти кажа какъв си ти!“. Той сподели в социалната мрежа снимки на заринатите с боклуци контейнери. 
По думите на врачанина, неизвестен негов комшия прави ремонт вкъщи и непрекъснато използва съдовете за битови отпадъци, за да изхвърля мебели и строителни материали. Служителите на общинското предприятие БКС изхвърлят по график боклуците, но веднага след това контейнерите отново са препълнени, а мястото около тях – заринато. 
Припомняме, че безконтролното изхвърляне на отпадъци на неразрешени места и изоставянето им до около съдовете за битови и разделно събрани отпадъци е забранено. Отпадъците, образувани в резултат от строително–ремонтни дейности в жилища, офиси, търговски обекти, административни сгради и други, се събират и след подаване на заявление и заплащане на такса в информационния център на Община Враца се изкарват на Разтоварището за строителни отпадъци и земни маси до кв. „Бистрец“. Таксите за строителни отпадъци са 4 лв. за куб. м. 
 
25.08.2023, 08:40 часа
3663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha