МВнР предупреждава българите за големи протести в Белград през уикенда

МВнР предупреждава българите за големи протести в Белград през уикенда Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани за предстоящи през уикенда протести в Белград, Сърбия. За това от ведомството информират на своята интернет страница. 
На 26 август, 2023 г., са насрочени два протеста в столицата на Сърбия - Белград. Първият протест е организиран от Съюза на организациите на екоактивистите в Сърбия и е насрочен за интервала от 14.00 ч. до 22.00 ч., като протестиращите ще блокират моста „Газела“ и път Е-75.
Вторият протест е 17-ят пореден под наслова „Сърбия срещу насилието“ и е планиран да започне в 19.00 ч., пред сградата на парламента. Парламентарно представените опозиционни партии, които участват в организацията на протестите „Сърбия срещу насилието“, не са пожелали да се включат в протеста на екоактивстите, посочват от МВнР.
От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие, българските граждани в Сърбия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Белград.
26.08.2023, 11:14 часа
330 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha