ЕС алармира: Салмонела в пилешкото месо, има починал

ЕС алармира: Салмонела в пилешкото месо, има починал ЕС съобщи за салмонела в пилешко месо. Засегнати са 10 държави от съюза и Норвегия. Има починал в Австрия, консумирал от заразеното месо.
Европейските здравни власти са регистрирали общо най-малко 134 случая на салмонела, които според тях са свързани със заразено пилешко месо, съобщи ДПА, цитирана от БТА.
Европейският център за превенция и контрол на заболяванията в Стокхолм обяви, че случаи на салмонела са открити в 10 държави от ЕС и Норвегия. В Австрия е починал един човек.
Повечето от случаите са регистрирани между януари и август 2023 г.
Интервюта с пациенти в Австрия и Дания показват, че инфекциите със салмонела вероятно са свързани с консумацията на пилешко месо.
Преди две седмици австрийските здравни власти изразиха загриженост за възможна връзка между заболяванията от салмонела и пилешкo месо с произход от Полша.
Според агенцията почти всички заболели в Австрия са яли пилешко малко преди това. По-нататъшни разследвания показват, че всички засегнати ресторанти са използвали пилешко месо за шишчета, внесено от Полша.
31.08.2023, 14:06 часа
592 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha