НАТО подготвя голямо военноморско учение в Балтийско море

НАТО подготвя голямо военноморско учение в Балтийско море НАТО подготвя голямо военноморско учение в Балтийско море. В него ще участват 30 кораба и над 3000 войници, които за първи път ще тренират как да отговорят на евентуална руска атака. Това обясни началникът на германските ВМС Ян Кристиан Каак, цитиран от агенция УНИАН. 
"Изпращаме ясен сигнал на Русия, че сме бдителни и не просто наблюдаваме. Силното възпиране трябва да включва способността за нападение“, подчерта германският висш военен.
В двуседмичните учения "Северно крайбрежие", които ще започнат на 9 септември, ще участват войски от всички страни от НАТО, разположени на Балтийско море, от Швеция, която скоро се очаква да стане член, и от небалтийски съюзници - САЩ, Канада, Холандия, Белгия и Франция. Те ще отработват десантни операции и удари от морето на сушата.
Месец по-рано Русия проведе военни учения в Балтийско море. Те се наричаха "Океански щит - 2023" и в тях участваха 30 военни кораба, 20 спомагателни плавателни съда и около 6 000 военни.
02.09.2023, 14:14 часа
316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha