Хърватското правителство приема нов пакет от мерки срещу инфлацията

Хърватското правителство приема нов пакет от мерки срещу инфлацията Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович съобщи, че хърватското правителство ще приеме нов пакет от мерки срещу инфлацията на заседанието си на 14 септември, предаде Хина.
„Това ще бъде всеобхватен пакет, който ще помогне на най-уязвимите и ще даде възможност на много от нашите граждани да запазят стандарта си на живот", заяви премиерът след среща на ръководството на неговата партия Хърватска демократическа общност вчера.
Той отново подчерта, че тези, които са се възползвали от кризата и контекста на по-благоприятните цени на енергията, не са действали правилно. 
„Важното е, че правителствените пакети помагат на най-уязвимите", допълни Пленкович.
Хърватският президент заяви, че на инфлацията може да се противодейства по три начина: с мерки на паричната политика чрез увеличаване на лихвените проценти, с мерки на фискалната политика и данъци и чрез ограничаване на цените на някои продукти.
Той посочи, че август е специфичен месец заради потреблението и цените по адриатическото крайбрежие и в сектора на услугите, които допринасят за повишаването на инфлацията.
05.09.2023, 09:18 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha