Кремъл: САЩ са готови да финансират воденето на война до последния украинец

Кремъл: САЩ са готови да финансират воденето на война до последния украинец Съединените щати са готови да финансират воденето на войната в Украйна "до последния украинец", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.
Песков каза това в коментар за посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Киев. По-рано през деня Блинкън пристигна на необявена предварително визита в украинската столица.
"Чухме нееднократни изявления, че (американците) възнамеряват да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин пред журналисти.
"С други думи, ще продължат да поддържат Украйна в състояние на война и да водят тази война до последния украинец, без да жалят пари за това. Така го възприемаме. Ние го знаем. Това няма да се отрази на хода на специалната военна операция", каза Песков.
Блинкън пристигна по-рано днес в Киев в израз на подкрепа за Украйна на фона на контранастъплението ѝ срещу руските въоръжени сили, което навлезе в четвъртия си месец с постигнати дотук минимални успехи, отбелязва Ройтерс.
06.09.2023, 14:59 часа
480 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha