ДАНС прати доклад за дефицита на лекарствата в Народното събрания

ДАНС прати доклад за дефицита на лекарствата в Народното събрания ДАНС е изпратила доклад до председателя на здравната комисия в Народното събрание и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов за дефицита на куп медикаменти. Искането до Агенцията за изготвянето на секретната информация той прати миналия месец, след като стана ясно, че да, в България липсват основни, животоспасяващи лекарства, включително инсулини и терапии за тромбози, както Lupa.bg ви информира. 
Проф. Ангелов уточни на днешното заседание на комисията, съвместно с министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков обяви, че се работи и върху хипотезата за промяна на референтните държави в списъка, с който ведомството работи за регулиране на цените.
Шефът на парламентарната комисия уточни, че докладът на ДАНС в секретното деловодство на НС ще бъде пратен и на Хинков и от него ще стане ясно дали в дните, в седмиците, в които у нас са липсвали конкретни лекарства, вкл. инсулини, е имало изнасяне на същите медикаменти от страната. 
"Целта е да разберем дали имаме проблем по отношение на паралелната търговия с лекарства. Да, това е законен бизнес, но когато липсват основни медикаменти, ние, в комисията и вие, в МЗ, не можем да казваме, че не можем да направим нищо", напомни председателят на парламентарния орган. 
07.09.2023, 16:39 часа
468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha