Губернаторът на Враца продължава срещите с кметова от региона /снимки/

Губернаторът на Враца продължава срещите с кметова от региона /снимки/ На 05.09.2023 г. Областният управител на Враца Надя Донкинска проведе работни срещи по места с кметове на общините Мизия, Хайредин и Борован.
Дискутирани бяха основните приоритети, които си поставя местната влас, като сред основните теми на разговор беше и подготовката  на предстоящите местни избори.
В рамките на проведения разговор с Валя Берчева, кмет на община Мизия, беше акцентирано върху възможностите за съдействие от страна на държавата относно почистването на поречието на р. Скът в урегулираната територия на общината, която създава наводнения.
С Тодор Алексиев, кмет на община Хайредин, бе обсъдена подготовката за местните избори. Той увери, че нямат проблем с организацията. Актуален проблем, който стана обект на разговор е спешен ремонт на язовирната стена на  язовир „Бързина“ между селата Ботево и Бързина,  община Хайредин. Обсъдени бяха изпълнените проекти в т. ч. ремонта на училището, както и предстоящите.
 Основните теми на дискусията с Десислава Тодорова, кмет на община Борован бяха относно за подготовката за предстоящите местни избори. Кметицата изрази своята благодарност, относно бързата реакция за почистването на села в община Борован. Обсъдени бяха компрометирани участъци от пътната инфраструктура, както и натовареният трафик, който създават затруднения на жителите и преминаващите през населените места.
Областният управител увери кметовете на общини, че могат да разчитат на пълна съдействие и партньорство от страна на Областна администрация Враца.
08.09.2023, 14:33 часа
1026 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha